Predstavitev - enota Radvanje


 

ENOTA RADVANJE

Grizoldova 1 - 3

2000 Maribor

 

TEL: jasli: 333 86 10, vrtec 333 86 11

e-pošta: radvanje.jasli@vrtec-studenci.si in radvanje@vrtec-studenci.si

Vodja enote: Ljubica GRUBER

 

Naša enota Radvanje Jasli - Vrtec se nahaja v mirnem in naravnem okolju pod vznožjem čudovitega Pohorja. Ta neokrnjena narava tik ob mestu nam omogoča, da se sprehajamo in odkrivamo naravo preko gozdov in travnikov, jezer, potokov in rastlin. Zato tudi v naši enoti lepo skrbimo za čisto igrišče in okolico, da se lahko brezskrbno igramo in da nam je lepo na svežem zraku.

 

Z vstopom otrok v vrtec se življenjski ritem otroka in staršev spremeni. Zato vzgojiteljice in pomočnice vzgojiteljic z vso odgovornostjo, strokovnostjo in čutom dolžnosti, se trudimo zadovoljiti otrokove vsakodnevne potrebe po ljubezni, igri, moči, svobodi, pripadnosti in zabavi, hkrati pa spodbuditi razvoj otrokovih potencialov na vseh področjih. Prav tako se trudimo uresničevati in upoštevati želje in potrebe staršev vseh otrok. Veseli smo odločitve, da se bo vaš otrok igral, učil in ustvarjal prav v naši enoti. Potrudili se bomo, da se bo pri nas počutil dobro in varno ter, da nam bo zaupal in ostal to, kar je.

 

 

V naši enoti deluje 7 oddelkov.
 ENOTA RADVANJE - JASLI:
• MODRA IGRALNICA: 1 - 2 let
• RUMENA IGRALNICA: 2 - 3 let
• ZELENA IGRALNICA: 2 - 3 let


 ENOTA RADVANJE-VRTEC:
• VIJOLIČNA IGRALNICA: 3 - 4 let
• BELA IGRALNICA: 3 - 5 let
• ORANŽNA IGRALNICA: 4 - 5 let
• RDEČA IGRALNICA: 5 - 6 let

 

 

»Pri otrocih ni majhnih korakov. Vse, kar storijo in naredijo, so velike stvari. Predvsem srca imajo večja kot mi – odrasli. Vanje spravijo vse, kar vidijo in vse, česar se zavedajo – tudi majhen kamenček, ki so ga opazili na cesti, listek z drevesa, poljubček kar-tako, mravljico ali črička, predvsem pa vse ljudi, ki so okoli njih…«
(Pearl S. Buck)

 

"Vsi odrasli so bili najprej otroci,
(toda le redki se tega spominjajo)."
Antoine de Saint-Exupery