Enota LimbušŠolska ulica 25 – 27
2341 LIMBUŠ

Tel: vrtec 02/ 333 86 13, jasli 02/ 333 86 14

e-pošta: limbus@vrtec-studenci.silimbus.jasli@vrtec-studenci.si

Vodja enote: Kristina VRAČKO

Naš vrtec je sredi narave, med zelenimi hribi Pohorja, v bližini reke Drave in med prijaznimi ljudmi.

Življenje otrok sredi narave je neizmerno bogato, pestro in zanimivo. To posebnost izkoriščamo kot spodbudo za odkrivanje, doživljanje in spoznavanje naravnega okolja v vseh letnih časih.

Otroci in strokovne delavke v enoti Limbuš se, ne glede na pripadnost svoji skupini, povezujemo in družimo v najrazličnejših dejavnostih. Tako spletamo pristna prijateljstva. V druženja vključujemo tudi starše.

V enoti je 7 oddelkov.

ENOTA LIMBUŠ – VRTEC:

• ZVEZDICE 3 – 4 let
• LUNICE 4 – 5 let
• SONČKI 5 – 6 let
• ZMAJČKI 5 – 6 let

ENOTA LIMBUŠ – JASLI:

• ŽOGE 1 – 2 let
• PIKA POKE 2 – 3 let
• BUBE BAJE 2 – 3 let

Vrtec je v neposredni bližini OŠ Rada Robiča Limbuš, kar omogoča otrokom tedenski obisk šolske telovadnice in gibalnice. Veliko otroško igrišče omogoča številne športno rekreativne dejavnosti.

Imamo čudovito lokacijo za izvedbo izletov, pohodov in sprehodov. Idealni pogoji za bivanje v naravi nam zagotavljajo možnost neposrednega opazovanja in spreminjanja narave v vsej svoji lepoti.

Z vstopom v vrtec se življenjski ritem otroka in staršev spremeni. Oboji doživljajo prehod iz varnega družinskega zavetja v vrtec na popolnoma svojstven način.
Vzgojiteljice in pomočnice vzgojiteljic se z vso odgovornostjo, strokovnostjo in čutom dolžnosti trudimo zadovoljiti otrokove vsakodnevne potrebe po ljubezni, igri, moči, svobodi, pripadnosti in zabavi, hkrati pa spodbuditi razvoj otrokovih potencialov na vseh področjih. Sistematično vgrajujemo otrokove pravice v vsakdanje življenje in delo v vrtcu, s posebnim poudarkom pravice do izbire in zasebnosti.

Zaposleni v enoti Limbuš si prizadevamo uresničevati in upoštevati želje in potrebe staršev vseh otrok. Zato smo veseli odločitve, da se bo vaš otrok igral, učil in ustvarjal v našem vrtcu. Potrudili se bomo, da se bo pri nas počutil dobro in varno ter, da nam bo zaupal in ostal to, kar je.

Skip to content